Header Image
Home / Vervoer- en Autoverzekeringen

Vervoer- en Autoverzekeringen

Vervoer- en Autoverzekeringen

Stel, u veroorzaakt een ongeluk met uw auto of motor. De andere partij heeft schade. Daarvoor bent u aansprakelijk. Met de Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM-verzekering) bent u verzekerd voor de financiële gevolgen hiervan. De WAM-verzekering is wettelijk verplicht als u een motorrijtuig bezit. Zonder deze verzekering bent u strafbaar. Het maakt niet uit of uw motorrijtuig achter slot en grendel in de garage staat. Assurantiekantoor Boesveld biedt u graag advies op het gebied van vervoer- en autoverzekeringen.

Bent u woonachtig in Winterswijk, Groenlo, Aalten of Lichtenvoorde en op zoek naar een onafhankelijke adviseur op het gebied autoverzekeringen? Neem dan contact op met Boesveld Assurantiën.

Een WAM-verzekering dekt de financiële gevolgen van de aansprakelijkheid van u voor schade veroorzaakt met een motorrijtuig. Een schadeclaim kan hoog oplopen en is vaak vele malen hoger dan de premie die u betaalt voor de verzekering.

Materiële schade …
Gaat het om blikschade of kapotte spullen? Dan is sprake van materiële schade. De afhandeling van dit soort schade kost meestal weinig moeite.

… of letselschade
Zijn er doden of gewonden in het spel? Er is dan letselschade. Het is dan erg belangrijk dat de schade zorgvuldig wordt afgehandeld. Het kan gaan om gevoelige en ingewikkelde situaties. Hierdoor kunnen de schadebehandeling en -vergoeding langer duren. Hoe groot de schade van een slachtoffer is, kun je meestal pas goed beoordelen als het slachtoffer (vrijwel) is genezen.

Met de WAM-verzekering bent u niet verzekerd voor schade aan uw eigen motorrijtuig. Hiervoor zijn de beperkte cascoverzekering en de volledig cascoverzekering. Deze verzekeringen kunt u naast de verplichte WAM-verzekering afsluiten.

Beperkte cascoverzekering
Met de beperkte cascoverzekering is uw motorrijtuig verzekerd voor schade die wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, storm of bliksem. Of als uw motorrijtuig wordt gestolen.

Volledig cascoverzekering
Met de volledig cascoverzekering bent u ook verzekerd voor schade die u zelf heeft veroorzaakt aan uw motorrijtuig. U bent ook verzekerd voor alle schade die gedekt wordt door de beperkte cascoverzekering. En als iemand anders schade aan uw motorrijtuig veroorzaakt, dan bent u ook verzekerd. Bijvoorbeeld door vandalisme.

Bij beperkte en volledig cascoverzekeringen heeft u meestal een eigen risico. Schade die u met opzet heeft veroorzaakt, wordt nooit vergoed.

Een aantal dingen is belangrijk als de verzekeraar de premie bepaalt. De verzekeraar kijkt onder andere naar:
• uw leeftijd;
• kenmerken van het motorrijtuig, waaronder de prijs;
• waar u woont (uw woongebied);
• het aantal kilometers dat u per jaar rijdt;
• of u de auto, motor of brom- of snorfiets privé of zakelijk gebruikt;
• hoeveel schadevrije jaren u heeft.

bronvermelding: Productwijzer motorrijtuigenverzekering Verbond van Verzekeraars

Top