Header Image

Uitvaart

Uitvaartverzekering

Overlijden of uitvaart is geen leuk onderwerp. We willen allemaal zo lang mogelijk leven. Echter, er kunnen onverwachte situaties voordoen waardoor u toch met dit onderwerp te maken krijgt. Denk eens aan een verkeersongeval met dodelijke afloop. Het is prettig als u dan geholpen wordt door deskundigen. Daarom biedt een uitvaartverzekering toegevoegde waarde. De kosten van de uitvaart zijn (voor een deel) gedekt en u wordt helemaal begeleid in de mogelijkheden en uw persoonlijke wensen van de uitvaart.

Met een uitvaartverzekering keert de verzekeraar een bedrag uit als u overlijdt. Het tijdstip van overlijden is hierbij niet belangrijk. Met deze verzekering kunt u (een deel van) de kosten van een begrafenis of crematie betalen.

Als u de verzekering zonder winstdeling afsluit, spreekt u af welk bedrag de verzekeraar uitkeert als u overlijdt.

Als u de verzekering afsluit met winstdeling, spreekt u af welk bedrag de verzekeraar uitkeert als u overlijdt. Dit bedrag kan hoger worden door winstdeling.

Als u overlijdt, keert de verzekeraar een bedrag uit. Hoe hoog het bedrag is, spreekt u af als u de verzekering afsluit. Dit kan een vast bedrag zijn. Of een bedrag dat vanaf het begin van de verzekering tijdens de looptijd hoger wordt.

Als u overlijdt, keert de verzekeraar een bedrag uit. Hoe hoog het bedrag is, spreekt u af als u de verzekering afsluit. Dit bedrag kan hoger worden door winstdeling (indien van toepassing). De verzekeraar weet van tevoren niet hoe hoog de winstdeling is. Hij kan dus niet van tevoren zeggen hoe hoog de totale uitkering is als u overlijdt.

bronvermelding: Productwijzer uitvaartverzekering Verbond van Verzekeraars

Top